Nyfödda vaccineras med BCG-vaccin under de första dagarna av livet, även före utskrivning från sjukhuset. Detta vaccin har använts under mycket lång tid, sedan mitten av 1950-talet. BCG är fortfarande det enda sättet att förhindra svår tuberkulos och dess komplikationer. Läs den här artikeln läs mer om detta vaccin, dess effektivitet och varför det är så viktigt.

Oftast drabbar tuberkulos lungorna, men ibland påverkar den även andra mänskliga organ och vävnader: ben, hud, genitourinary system, tarmar, ögon, hjärnhinnor, etc.

Den 19 oktober 1943 isolerades streptomycin, det första effektiva läkemedlet mot tuberkulos.

Läkemedelsresistent tuberkulos, liksom alla andra, orsakas av Kochs baciller (Mycobacterium tuberculosis).

Diagnosen “tuberkulos” gör i de flesta fall människor rädda. Detta är en riktigt farlig, men botbar sjukdom. Det viktigaste är att strikt följa läkarens rekommendationer. Låt oss prata om de mest troliga metoderna för infektion, såväl som behandling och förebyggande av tuberkulos. Vad man ska göra om en person med en sådan diagnos bor bredvid dig, är det möjligt att bli smittad genom en vanlig maträtt, varför behandlingen av vissa patienter försenas i mer än ett år – läs om detta och mycket mer i vår artikel.

Många anser att tuberkulos är en sjukdom från det förflutna, något avlägset och helt irrelevant för den välmående nutiden. Men om du börjar förstå vad våra samtida vet om tuberkulos, då kan du möta en mängd fördomar, som bygger på en banal brist på information. Låt oss försöka skingra de vanligaste myterna.

Hjälpen från en lungläkare är nödvändig för personer med lungsjukdomar, rökare, invånare i ekologiskt utsatta områden. Bland de vanligaste diagnoserna är bronkit, KOL, lunginflammation, lungsäcksinflammation. Sjukdomar i andningsorganen är utbredda, svåra, kräver långvarig, intensiv och allvarlig behandling och kan leda till allvarliga konsekvenser. Andningsorganen är mest sårbara på hösten och vintern, när temperaturen sjunker under noll och förkylningar är frekventa.

Enligt officiella siffror finns det idag cirka 300 miljoner astmatiker i världen. WHO anser att de reella siffrorna är mycket högre.

Den 18 mars 1924 besegrade kirurger för första gången den så kallade fulminanta lungemboli – en av de mest formidabla patologierna.

Den 19 oktober 1943 isolerades streptomycin, det första effektiva läkemedlet mot tuberkulos.

Den 17 februari 1673 slutade berättelsen om Jean-Baptiste Molieres ständiga hån mot medicinen: efter att ha spelat huvudrollen i pjäsen “Den imaginära sjuke”, dog han plötsligt.

För att en person ska bli smittad måste han andas in patogenen i en vattenaerosol: dusch, luftflöde från en luftkonditionering, fontäner och fontäner, etc.

https://darnadiversvillage.com/slot-bonus-new-member/

https://spectshop.com/wp-includes/slot-bonus-new-member/

https://www.dramacoolbd.com/wp-includes/slot-bonus-new-member/